Örarna News

Några psykopater har ju varit och snottgrejer, förstört saker, slangat bensin och allt möjligt i Örarna och Brändön så de var tjuvmöte igår. haha.
Såhär stod de i Kuriren idag

Bildar egna patruller

LULEÅ, KURIREN.

Nu har de boende i Örarna och Brändön tröttnat på stölder, vandalisering och bus i byarna.
På tisdagskvällen beslutade 150 personer, församlade i idrottsföreningens klubblokal, att redan på onsdagen börja patrullera i bil både nattetid och dagtid för att ertappa tjuvar och vandaler.

- Kalla det inte medborgargarde, säger Johan Björklund på Brändö konferens och fritidsby.
- Kanske är det bättre att kalla det medborgarsamverkan eller något liknande.
De båda byarna Örarna och Brändön har varit utsatt en längre tid för stölder och inbrott. Nu har byborna tröttnat och vid ett möte på tisdagskvällen beslutade man att en arbetsgrupp om tio personer ska titta närmare på hur man ska kunna organisera byborna så att det ska bli slut på problemen.
- Det har varit mycket problem, säger Johan Björklund.
- Det har stulits båtmotorer i båthamnarna, bilar med tonade rutor har farit runt i byarna och "rekat" och det har slangats bensin.
Johan Björklund säger att problemen med stölder och bus har trappats upp i sommar och nu har byborna bestämt sig för att organisera en vaktstyrka som ska hålla koll på tillvaron i byarna. Redan på onsdagskvällen kommer en första grupp att patrullera vägarna och den nytillsatta arbetsgruppen startar sitt arbete inom kort.
150 personer kom till mötet i idrottsföreningens klubbstuga. Med tanke på att det finns 250 hushåll i området är det en stor uppslutning.
Med på mötet fanns också Luleåpolisen Christer Nilsson.
- Han talade om för oss vad vi får göra och vad vi inte får göra. Att vi bara ska observera och så vidare, berättar Johan Björklund.
- Men man får tydligen ingripa för att hejda pågående brott, säger Björklund.
Den grupp av två eller tre personer i bil som kommer att patrullera i byarna både dag och natt kommer att ha tillgång till en mobiltelefon vars nummer alla i byarna ska kunna. På så sätt hoppas man få in tips på misstänkta bilar med tonade rutor som snurrar runt på vägarna utan synbar anledning.
Brändö konferens och fritidsby har varit mycket utsatt för stölder och annat den senaste tiden.
- I förra veckan brann två bastur, berättar Johan Björklund.
- Nu vet man ju inte om det var en olyckshändelse eller om det var någon som var inne och eldade där ...Marianne Westin

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback